Forberedelser

Forberedelser

Inden man tager på sådan en tur, er der en hel del forberedelser og praktiske ting man skal sørge for.

Først og fremmest skal man til at spare op – for vacciner, husleje, visum og flybillet koster.

Mange steder i Vietnam betaler du hele din husleje på én gang, og der regner vi med at betale omkring 6-8.000 pr. mand for 6 måneder. Men priserne svinger meget. Du kan sagtens få noget der er billigere, men også noget som er dobbelt så dyrt, alt efter hvor du vælger at bo i HCMC. Vi kigger på lejligheder/huse i nærheden af vores arbejdsplads, som ligger i Distrikt 10.

Derefter skal du have uddannelsesaftalen i hus, underskrevet fra alle parter og afleveret.

Så skal der søges om SU, da man som pædagog automatisk skifter til “lønnet praktik” i den sidste praktik – det skal man lige være opmærksom på. Ansøgning skal afleveres sammen med ens underskrevne uddannelsesaftale på SU kontoret, på ens uddannelsessted, senest 3 uger før afgang.

Mht. vacciner og flybillet. Jo tidligere du er ude, jo bedre. Vi købte en énvejs billet til Ho Chi Minh til 2500,- ca. hvilket er RIGTIG billigt. Vi mellemlander først i London, derefter Hongkong og så sidst Saigon (HCMC).

Af vacciner har jeg valgt at få hepatitis A+B, stivkrampe/difteri og Japansk hjernebetændelse. Malariapiller er billigere i Vietnam, og er det samme som du kan få i Danmark. De er ikke nødvendige så længe du opholder dig i en storby, som HCMC, men så snart du skal på opdagelse i landet, er de gode at have med.

Visum til Vietnam skal søges min. 2 måneder inden du rejser – bare for at være på den sikre side, og det nemmeste er at søge et 3 måneders turist visum med multiple indgang (Så har man mulighed for at forlade landet, så ofte man vil). Det koster 950,- og så kan du forlænge det, når du er dernede. Der skal bruges kontanter og pasfoto til ansøgningen, når du møder op på den vietnamesiske ambassade i Hellerup.

Vi har booket hotel fra vores ankomst dag, d. 26/1 til d. 1/2, hvor vi meget gerne skulle have fundet vores bolig for de 6 måneder. Hoteller i HCMC er ret billige, og vi har givet ca. 600 pr. mand for 2 dobbeltværelser i en uge – midt i centrum.

Forsikring har jeg tegnet hos Studenterforsikring. Der har jeg tilvalgt ulykke/overfald, og  den koster 2337,- for 191 dage (ca. 6 måneder).

Mht. telefon har jeg valgt at beholde mit danske nummer i nødstilfælde, og få det billigeste abonnement mit selskab har, samtidig med at jeg får et vietnamesisk nummer, da det bedre kan betale sig. Simkort og taletid kan købes overalt i Vietnam.

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forberedelser